Rotan stoel Monica super rieten eetkamerstoel

Rotan stoel Monica is onze eetkamerstoel topper.

Deze tijdloze eetkamerstoel Monica is niet voor niks onze best verkochte rotan eetkamerstoel aller tijden. De stoel Monica in de honing kleur is makkelijk te combineren met tal van tafels. U kunt hierbij denken aan een grenen, eiken of teak tafel.  Daarnaast voeren we deze stoel ook in een white wash kleur. Deze kleur kunt u ook bij erg veel tafels combineren.

Hieronder de rotan eetkamerstoel monica in de kleur honing en white wash.
rieten eetkamerstoel monica honingrotan eetkamerstoel monica

De rotan stoel Monica wordt gemaakt in Indonesië. Het frame is gemaakt van manou. Dit zijn dikke massieve stengels. Ze worden verwarmd in een stoomketel. Hierdoor worden ze buigzaam en kunnen in een mal geplaatst worden. Nadat ze zijn afgekoeld in de juiste vorm zijn ze geschikt voor het maken van het frame. De rotan gaatjes mat in de rugleuning en zijkanten noemt men webbing.  Deze webbing wordt voordat het verwerkt wordt goed nat gemaakt. Nadat het in de stoel verwerkt is en opgedroogd is, spant het zicht strak.

Nadat de stoel goed geschuurd is wordt de eetkamerstoel gebeitst in de juiste kleur. Daarna het wordt de stoel afgelakt waardoor het riet beschermd wordt en makkelijk schoon te maken is.

Ik krijg wel eens de vraag waarom worden er altijd nog zoveel rotan eetkamerstoelen verkocht. Het volgende antwoord geeft ik dan altijd.

Rotan eetkamerstoelen waaronder dus ook deze stoel Monica zijn makkelijk te hanteren. Ze zijn totaal niet zwaar, daar het soortelijk gewicht van rotan laag is. Vooral oudere mensen vinden dit erg belangrijk. Een ander voordeel van rotan stoelen is dat ze erg makkelijk te combineren zijn met tal van andere meubelen. U kunt hier o.a. denken aan de combinatie met eiken, teak, beuken, kersen, teak houten meubelen. Probeer u hier een bijpassende houten stoel bij te vinden is het vaak net niet de juiste combinatie. Een rotan stoel past eigenlijk altijd.

Kortom: denk ook eens aan deze rotan eetkamerstoel Monica mocht u uw huidige eetkamerstoelen willen vervangen. U kunt deze stoelen aanschaffen bij riet en rotan winkel.