Rotan eetkamerstoel kopen? Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een rotan eetkamerstoel met webbing (gaatjes mat) in de rugleuning? Hieronder de vijf belangrijkste.

  1. De webbing moet strak in het frame zijn verwerkt. Het mag niet “lubberen”.
  2. De stoel – frame moet uiteraard stabiel zijn.
  3. De achterpoten van de stoel mogen nooit te ver naar achter staan. Anders wordt de stoel instabiel.
  4. De bindingen moet goed zijn afgewerkt. Ze mogen uiteraard niet los gaan.
  5. De stoel moet goed gefinished zijn. (eerst de beits kleur – vervolgens een goede laklaag)

Wilt u een mooie rotan eetkamerstoel aanschaffen?

De mooiste Rotan webbing stoel met een manou frame is de eetkamerstoel Monica.

De rotan stoel Monica wordt gemaakt in Indonesië. Het frame is gemaakt van manou. Dit zijn dikke massieve stengels. Ze worden verwarmd in een stoomketel. Hierdoor worden ze buigzaam en kunnen in een mal geplaatst worden. Nadat ze zijn afgekoeld in de juiste vorm zijn ze geschikt voor het maken van het frame. De rotan gaatjes mat in de rugleuning en zijkanten noemt men webbing.  Deze webbing wordt voordat het verwerkt wordt goed nat gemaakt. Nadat het in de stoel verwerkt is en opgedroogd is, spant het zicht strak.

Nadat de stoel goed geschuurd is wordt de eetkamerstoel gebeitst in de juiste kleur. Daarna het wordt de stoel afgelakt waardoor het riet beschermd wordt en makkelijk schoon te maken is.

Deze tijdloze eetkamerstoel Monica is niet voor niks onze best verkochte rotan eetkamerstoel aller tijden. De stoel Monica in de honing kleur is makkelijk te combineren met tal van tafels. U kunt hierbij denken aan een grenen, eiken of teak tafel.  Daarnaast voeren we deze stoel ook in een white wash kleur. Deze kleur kunt u ook bij erg veel tafels combineren. Nieuw door aanhouden vraag nu de rotan stoel Monica ook in de kersen kleur.

Hieronder de rotan eetkamerstoel monica in de kleur honing, white wash en kersen.
rieten eetkamerstoel monica honingrotan eetkamerstoel monicarotan eetkamerstoel kersen monica

 

Ik krijg wel eens de vraag waarom worden er altijd nog zoveel rotan eetkamerstoelen verkocht. Het volgende antwoord geeft ik dan altijd.

Rotan eetkamerstoelen waaronder dus ook deze stoel Monica zijn makkelijk te hanteren. Ze zijn totaal niet zwaar, daar het soortelijk gewicht van rotan laag is. Vooral oudere mensen vinden dit erg belangrijk. Een ander voordeel van rotan stoelen is dat ze erg makkelijk te combineren zijn met tal van andere meubelen. U kunt hier o.a. denken aan de combinatie met eiken, teak, beuken, kersen, teak houten meubelen. Probeer u hier een bijpassende houten stoel bij te vinden is het vaak net niet de juiste combinatie. Een rotan stoel past eigenlijk altijd.

Kortom: denk ook eens aan deze rotan eetkamerstoel Monica mocht u uw huidige eetkamerstoelen willen vervangen. U kunt deze stoelen aanschaffen bij riet en rotan winkel.