Waarom zijn rotan stoelen en rieten banken zo geschikt voor in de serre en veranda?

In de blog beschrijven we waarom rotan meubelen zo vaak geplaatst worden in een serre of veranda. Rotan meubelen hebben best veel voordelen ten opzicht van kunststof gevlochten stoelen. Er zijn veel bouwmarkten die kunststof vlecht meubelen verkopen.  Toch prefereer ik echte rotan! Hieronder heb ik de grootste voordelen genoemd.

  1. Rotan stoelen, fauteuils en banken kunnen prima tegen de warmte. Wij krijgen vaak de vraag of rotan meubelen geschikt zijn voor in een serre. De rieten meubelen zijn uiteraard zeer geschikt voor in u uw serre omdat het erg goed tegen warmte kan. Het kan nooit scheuren zoals wel kan met houten producten.
  2. Rotan meubelen zijn vaak niet zwaar.  Het grote voordeel van rieten meubelen is dat het geen zware meubelen zijn.
  3. Door de uitstraling vaak erg sfeervol en doen gezellig aan.
  4. Een ander groot voordeel ten opzichte van kunststof meubelen is, dat rotan meubelen niet statisch zijn. U krijgt een schokjes zodra u er op gaat zitten.
  5. Indien rotan meubelen onder een overkapping staan zijn ze prima geschikt voor buiten en hebben ze een lange levensduur.

Rotan meubelen worden helemaal met de hand ingevlochten, die is echt een vak apart. Dit is ook de reden dat de meeste rieten meubelen uit Indonesië komen. Ook omdat het materiaal hier in de oerwouden van Indonesië groeit. Het is een zeer snel groeiende liaan, waardoor er gesproken kan worden van een zeer duurzaam product. In tegenstelling tot veel houtsoorten is het een milieu verantwoord product. Dit is ook een van de redenen dat consumenten steeds weer vaker overgaan op rotan.

             Rieten bank en fauteuil Dalles. Super moooie set voor een super prijs.

 

rotan bank Atlanta          Grove rieten bank Atlanta – uniek en alleen bij Riet en rotan winkel.

 

rieten bank Kopenhagen met fauteil      Kobo grey Rotan bank en rotan fauteuil Kopenhagen.

Hierboven staan dan enkele banken afgebeeld. Ook zijn er veel rotan fauteuils die te combineren zijn met deze banken. U kunt natuurlijk ook alleen kiezen voor een set van stoelen in plaats van een bank. Dit is natuurlijk persoonlijk en vaak ook afhankelijk van de ruimte die men heeft.

Mocht u dus meubelen voor uw serre of wintergarden zoeken denk dan ook eens aan rieten banken  en fauteuils.

Riet en rotanwinkel heeft nu wel een super mooie aanbieding bestaande uit een bank, twee fauteuils, een salontafel. Kijk op de site onder het kopje aanbiedingen. 

Jan Lem