rotan stoel Belse retro

Rotan stoel Belse retro – trendy rotan stoelen

De Rotan stoel Belse retro is werkelijk een groot succes. De trend van de jaren ’60 komt weer helemaal terug. Dit is de reden dat u deze stoel weer terug vindt in tal van woonsferen.

U kunt hier bij denken voor buiten in de veranda of onder een afdak.  Deze stoel zit ongelofelijk relaxed vooral met een bijpassend voetenbankje.

rotan stoel belse retro met bank en voetenbankje

De bijpassende tafel  en bijpassende bank maakt het geheel natuurlijk fantastisch af. Doordat u de bank , stoel, tafel en het voetenbankje kunt combineren krijgt het geheel een super retro uitstraling. Nu nieuw bijpassend bij deze set is het vierkante bijzet tafeltje.

Lees verder >>

webwinkelkeur keurmerk voor riet en rotan winkel

Webwinkel keurmerk voor riet en rotan winkel bij Stichting Webwinkelkeur.

Riet en rotan winkel is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur.

Sinds 05-01-2018 is Riet en rotan winkel door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. Dit betekent dat Riet en rotan winkel voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.

We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van Riet en rotan winkel onderstreept.

Lees verder >>

logo 50plusbeurs Utrecht

Riet en rotan winkel succesvol op de 50plusbeurs

Riet en rotan winkel wederom succesvol op de 50plusbeurs in Utrecht.

logo 50plusbeurs

Dit jaar stond Rietenrotanwinkel op de 50plusbeurs in Utrecht. Hiermee wil Riet en Rotanwinkel haar landelijke uitstraling versterken. Veelal wordt online aangekocht maar door op z’n grote beurs de rotan meubelen te showen kunnen ook veel klanten de meubelen bekijken en uitproberen. Klanten uit alle streken van het land zijn welkom bij Rietenrotanwinkel. Wij leveren door heel Nederland zonder extra bezorgkosten.

Lees verder >>

rieten eetkamerstoel Madeira

Vintage rotan stoel – de retro rotan stoel is terug.

Vintage rotan stoel is weer trendy.

De rotan stoelen die u op dit moment veel ziet zijn luchtig en rond van vorm. De stijl van de jaren ’50 en ’60 komen weer terug. In het verleden was Rohe in Noordwolde een bekende fabrikant.  Nu worden de stoelen in Indonesië gefabriceerd. Het is erg mooi te zien dat de rotan stoelen weer terug komen in het interieur van veel mensen. Zowel voor binnen in de woonkamer als buiten onder een overkapping of in de veranda treft u deze rieten stoelen steeds vaker aan.

Wij sommen voor u een paar trendy rotan stoelen op.

rieten eetkamerstoel Madeira   Dit is de hippe rotan stoel Madeira

Lees verder >>

rotan frame maken

Hoe worden rotan stoelen gemaakt?

Ik zal u het een en ander vertellen over de productie van rotan meubelen. Elk jaar bezoek ik Indonesië waar de meeste rotan stoelen en rotan banken geproduceerd worden. Dit kan ook bijna niet anders omdat hier de rotan / riet stengels groeien in de oerwouden van Borneo. Het is een milieu vriendelijk product omdat de stengel snel groeit. De dikke stokken noemt men manou. Deze worden dan ook vaak voor het opbouwen van het frame gebruikt. Nadat ze zijn verwarmd in een ketel kunnen ze in een frame gezet worden. Dit doordat ze dan makkelijk buigen.

Hier eerst even een kort filmpje van de ruw materialen rotan, manou en pitriet

De rotan stengels worden eerst schoongemaakt.

schoonmaken van rotan

De rotan stengels worden gekranst d.w.z. de scherpe puntjes worden er van af gehaald.

Lees verder >>

rotan fauteuil Egg Mona Lisa in de kleur naturel

rotan stoel

Rotan stoel – een uniek natuurlijk product.

Het eerste waar mensen aandenken als ze een rotan stoel zien is vaak…oh wat een gezellige, sfeervolle oosterse sfeer.  Op dit moment zijn rotan stoelen weer enorm in trek. Rotan stoelen worden aangeboden in meerdere kleuren. Vooral de kuipstoeltjes en de gespijlde stoelen zijn weer trendy. U treft al deze stoelen aan bij Riet en rotan winkel.nl.

rotan eetkamerstoel Madeira

Hierboven de rotan stoel Madeira afgebeeld. Dit open karakter maakt deze stoel trendy. Deze rotan stoel Madeira is werkelijk subliem mooi gemaakt.  U haalt de sfeer van de jaren ’60 weer in huis. Deze rotan stoel is makkelijk te hanteren en dus licht van gewicht.

Lees verder >>

manou stoel relax super manou stoelen

Geschiedenis van rotan meubelen

Rotan meubelen zijn natuurlijk al jaren een niet weg te denken meubilair in de Nederlandse huiskamer. Het begon eigenlijk al in de jaren ’60. In die tijd werden de restaurants en hotels veelal ingericht met rieten stoelen.  Vooral was het meubilair op de terrassen erg populair.  Het begon met de “puntjes” en “kuipjes”. Deze gespijlde rotanstoelen vervaardigd op een stalen onderstel waren in die tijd niet aan te slepen.  De meeste van deze rotan stoelen werden gemaakt in Noordwolde Friesland. Ook wel het rotandorp genoemd. Mijn vader had in deze tijd al een groothandel van rotan meubelen in Noordwolde.

Lees verder >>

rotan meubelen in serre

Waarom zijn rotan stoelen en rieten banken zo geschikt voor in de serre en veranda?

In de blog beschrijven we waarom rotan meubelen zo vaak geplaatst worden in een serre of veranda. Rotan meubelen hebben best veel voordelen ten opzicht van kunststof gevlochten stoelen. Er zijn veel bouwmarkten die kunststof vlecht meubelen verkopen.  Toch prefereer ik echte rotan! Hieronder heb ik de grootste voordelen genoemd.

 1. Rotan stoelen, fauteuils en banken kunnen prima tegen de warmte. Wij krijgen vaak de vraag of rotan meubelen geschikt zijn voor in een serre. De rieten meubelen zijn uiteraard zeer geschikt voor in u uw serre omdat het erg goed tegen warmte kan. Het kan nooit scheuren zoals wel kan met houten producten.
 2. Rotan meubelen zijn vaak niet zwaar.  Het grote voordeel van rieten meubelen is dat het geen zware meubelen zijn.
 3. Door de uitstraling vaak erg sfeervol en doen gezellig aan.
 4. Een ander groot voordeel ten opzichte van kunststof meubelen is, dat rotan meubelen niet statisch zijn. U krijgt een schokjes zodra u er op gaat zitten.
 5. Indien rotan meubelen onder een overkapping staan zijn ze prima geschikt voor buiten en hebben ze een lange levensduur.

Lees verder >>

rotan fauteuil Florida de Luxe

Rotan fauteuil Florida – De Klassieker onder de rieten stoelen

De rotan fauteuil Florida ook wel bekend als de rieten oorfauteuil is bij menig rotan liefhebber bekend. Deze rotan stoel wordt al jaren aangeboden onder de naam Florida. Werkelijk een prachtige stoel met een super mooi kussen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Deze fauteuil wordt meestal in de honing kleur verkocht met een beige gemelleerd kussen (ebony) of met een ecru kussen. Zoals hieronder afgebeeld.

Lees verder >>

rotan eetkamerstoel monica

Rotan eetkamerstoel kopen? Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een rotan eetkamerstoel met webbing (gaatjes mat) in de rugleuning? Hieronder de vijf belangrijkste.

 1. De webbing moet strak in het frame zijn verwerkt. Het mag niet “lubberen”.
 2. De stoel – frame moet uiteraard stabiel zijn.
 3. De achterpoten van de stoel mogen nooit te ver naar achter staan. Anders wordt de stoel instabiel.
 4. De bindingen moet goed zijn afgewerkt. Ze mogen uiteraard niet los gaan.
 5. De stoel moet goed gefinished zijn. (eerst de beits kleur – vervolgens een goede laklaag)

Wilt u een mooie rotan eetkamerstoel aanschaffen?

De mooiste Rotan webbing stoel met een manou frame is de eetkamerstoel Monica.

De rotan stoel Monica wordt gemaakt in Indonesië. Het frame is gemaakt van manou. Dit zijn dikke massieve stengels. Ze worden verwarmd in een stoomketel. Hierdoor worden ze buigzaam en kunnen in een mal geplaatst worden. Nadat ze zijn afgekoeld in de juiste vorm zijn ze geschikt voor het maken van het frame. De rotan gaatjes mat in de rugleuning en zijkanten noemt men webbing.  Deze webbing wordt voordat het verwerkt wordt goed nat gemaakt. Nadat het in de stoel verwerkt is en opgedroogd is, spant het zicht strak.

Nadat de stoel goed geschuurd is wordt de eetkamerstoel gebeitst in de juiste kleur. Daarna het wordt de stoel afgelakt waardoor het riet beschermd wordt en makkelijk schoon te maken is.

Deze tijdloze eetkamerstoel Monica is niet voor niks onze best verkochte rotan eetkamerstoel aller tijden. De stoel Monica in de honing kleur is makkelijk te combineren met tal van tafels. U kunt hierbij denken aan een grenen, eiken of teak tafel.  Daarnaast voeren we deze stoel ook in een white wash kleur. Deze kleur kunt u ook bij erg veel tafels combineren. Nieuw door aanhouden vraag nu de rotan stoel Monica ook in de kersen kleur.

Lees verder >>

onderhoud rotan meubelen

Onderhoud van uw rotan stoel en overige rieten meubelen.

Wij krijgen regelmatig de vraag; hoe moet ik mijn rotan stoel onderhouden. Rotan is een massieve strengel ( dit in tegenstelling tot bamboe / dit materiaal is hol van binnen).  De rotan meubelen worden nadat ze zijn vervaardigd op de kleur gebracht middels beits. De beits kan dan goed in het materiaal trekken. Voordat dit gebeurd moeten de meubelen goed geschuurd worden, om ze goed ‘glad’ te maken. Nadat de beits goed droog is worden de stoelen afgelakt met snel drogende lak. Deze lak geeft feitelijk de bescherming aan de rotan meubelen.

Lees verder >>

kussen rotan stoel

Kussens voor uw rotan stoel en bank.

Kussens maken de stoel is mijn kreet.

Hoe vaak tref je niet prachtige mooie rieten stoelen aan waarvan de kussens echt waardeloos zijn. U zit hier een paar dagen op en de vulling is compleet ingezakt. U heeft dan een prachtige stoel aangeschaft maar het zitcomfort is na een paar dagen compleet weg. Dit is dan ook een van de redenen waarom wij zoveel aandacht aan onze kussens schenken. Wij werken veelal met een goede vaste polyether vulling.  Hierom heen doen we dan een zachte foam.  Het resultaat is dat de vulling stevig blijft maar ook niet te hard is.

Lees verder >>

rotan fauteuil manchester kobo grey

Rotan fauteuil – Rieten fauteuils bij Riet en rotan winkel.

Rotan fauteuils c.q. stoelen komen in tal van interieurs voor. Van klassiek tot modern. Het grote voordeel van rotan meubelen is dat het makkelijk te combineren is met tal van hout soorten. Ook past een rotan fauteuil prima naast een leren bank. Veel van onze klanten combineren rotan met een ander product.

Lees verder >>

rotan banken - grove rieten bank

Rotan banken bij riet en rotan winkel. Unieke rieten banken uit voorraad.

Rieten banken met super mooie kussens.

Onze rotan banken zijn vaak uniek doordat wij ze zelf uit Indonesië importeren. Hierdoor creëren we een stukje exclusiviteit.  U treft de meeste rieten banken die wij aanbieden niet bij andere rotan importeurs. Wij proberen een eigen lijn te creëren.

Onze absolute topper is de rieten bank Dalles. Deze bank brengen we voor een zeer aantrekkelijke prijs. De white wash kleur met het hout op de armleuning maakt deze bank uniek.

rieten bank Dalles

Lees verder >>

sfeerfoto rotan fabriek Indonesië

Waarom zijn rotan stoelen weer zo populair en hip?

Rotan stoelen zijn weer hip. Dit is natuurlijk ook wel logisch.

 1. Rotan is een zeer duurzaam product, een sterk natuurlijk product.
 2. Rotan groeit in de oerwouden van Indonesië en is een snel groeide plant.  De consument wordt zich toch steeds bewuster van het omgaan met schaarse middelen.
 3. Dit is natuurlijk niet de enige reden dat rotan weer helemaal ‘hot’ is. Een rotan meubel geeft een gezellige sfeer in tal van ruimtes.
 4. Het is een prachtig stukje handwerk een super ambacht.
 5. Het verlangen naar vroeger, rotan geeft ook een nostalgisch gevoel. Er nu nu een groot aanbod aan rotan meubelen in de retro stijl maar dan in een modern “jasje”.
  Lees verder >>