rotan stoel

Rotan stoel – een uniek natuurlijk product.

Het eerste waar mensen aandenken als ze een rotan stoel zien is vaak…oh wat een gezellige, sfeervolle oosterse sfeer.  Op dit moment zijn rotan stoelen weer enorm in trek. Rotan stoelen worden aangeboden in meerdere kleuren. Vooral de kuipstoeltjes en de gespijlde stoelen zijn weer trendy. U treft al deze stoelen aan bij Riet en rotan winkel.nl.

rotan eetkamerstoel Madeira

Hierboven de rotan stoel Madeira afgebeeld. Dit open karakter maakt deze stoel trendy. Deze rotan stoel Madeira is werkelijk subliem mooi gemaakt.  U haalt de sfeer van de jaren ’60 weer in huis. Deze rotan stoel is makkelijk te hanteren en dus licht van gewicht.

Een andere bekende retro rotan stoel is de Belse acht.  Deze rotan stoel heeft werkelijk een fantastische zit.

Leuke combinatie met een schapenvacht.

rotan stoel belse acht

Naast deze open gespijlde rotan stoelen zijn er ook compleet dicht gevlochten stoelen, zo is er voor iederen wel een geschikte rotan stoel te vinden. Deze stoelen zijn echt overal mee te combineren. Heeft u een gestoffeerde bank maar wilt er een sfeervolle stoel of fauteuil bij, sta dan eens stil bij de aanschaf van een rotan stoel. U krijgt echt een toegevoegde sfeer in uw woonkamer. Ook zijn deze rotan stoelen geschikt voor in de serre, veranda of andere ruimtes in uw huis.

Ons nieuwste Model – Rotan stoel Mona Lisa is een groot succes. Deze stoel met haar ronde vorm is zowel voor binnen als voor buiten onder een afdak geschikt. Nu leverbaar in de kleuren naturel en bruin.

rotan fauteuil Egg Mona Lisa in de kleur naturel           rotan stoel Mona Lisa egg

 

Wist u dat rotan stoelen al jaren worden aangeboden? De rotan stoelen werden in de vorige eeuw Noordwolde Friesland gemaakt. Echter doordat het steeds lastiger werd om de ruwe materialen te verkrijgen uit Indonesië werden de stoelen geimporteerd uit het Verre Oosten. Hierdoor verdween het ambachtelijk vak uit Noordwolde. Enkele van deze handelaren gingen naar Indonesië om daar de meubelen te importeren. Zo bleef de rotan stoel verkrijgbaar in Nederland.