Vergelijken en kopen van een rotan fauteuil – waar moet u op letten?

Rotan fauteuils zijn weer hip. In veel woonprogramma’s en woonbladen kom je steeds vaker rotan fauteuils tegen. Ook bouwmarkten bieden vaker rotan fauteuils aan. Wil je echt de goede kwaliteit dan zou ik naar de echte rotan specialist gaan.  Zij hebben al vele jaren ervaring en weet wat er gevraagd wordt inzake de kwaliteit en vormgeving.

Waar moet je op letten bij het kopen van een rotan fauteuil?

  1. Het frame van rotan – hout of staal moet stabiel zijn
  2. De poten aan de achtkant van de fauteuil mogen niet te ver naar achter staan.
  3. De bindingen moeten goed vast gemaakt zijn.
  4. De fauteuil moet glad afgewerkt zijn.
  5. De rotan stengels zijn het mooist als ze egaal zijn, zonder zwarte plekken erin.
  6. Heel belangrijk zijn de kussen – vast polyether vulling is veel beter dan vlok (klein stukjes schuim).
  7. Een juiste afwerking van de rotan fauteuil. Meestal worden de fauteuils mat afgelakt.

Van de bovenstaande punten wil ik toch graag de nummer 6 even extra aandacht geven. De kussens kunnen een stoel maken en breken. Je kunt een prachtige fauteuil hebben met een waardeloos kussen. Let er dan ook altijd op dat er een vaste vulling in de zitting zit. Indien dit niet het geval is zal het kussen erg snel heel er dun worden. Kijk of informeer altijd naar de kwaliteit van het kussen!

rotan fauteuil Mallorca

Advies aanschaffen van rotan fauteuil.

Hier kom je eigenlijk ook bij de kern. De rotan specialist verkoop vaak al jaren rotan stoelen en heeft meerdere vaste betrouwbare leveranciers. De afwerking van deze stoelen zijn dan ook vaak beter. Het is erg belangrijk een constante kwaliteit te kunnen leveren. Bijna alle rotan fauteuils worden geimporteerd uit Indonesië.  De productie daar vindt plaats in grote fabrieken. Dit gaat net als bij een auto – iedere arbeider maakt een deel van de stoel en deze wordt vervolgens doorgeschoven naar de ander. Iedereen doet zijn eigen ding, totdat er een complete fauteuil staat.

Daarnaast heb je ook thuiswerkers, deze maken stoelen tegen een lagere prijs. Zij maken dan vaak de complete fauteuil. De kwaliteit kan ook best goed zijn maar er is dan vaak geen constante kwaliteit, doordat je met veel verschillende thuiswerkers te maken hebt. De erkende rotan specialist zal altijd de kwaliteit hoog in het vaandel houden. Zij zal dan ook haar rotan fauteuils onttrekken bij erkende goede fabrieken. Dus niet bij thuiswerkers.

In het rotandorp Noordwolde is ooit de rotan industrie begonnen. In de nabije omgeving van Noordwolde zit nu nog Riet en rotan winkel (rotan living) in de plaats Wilhelminaoord. Met een showroom van meer dan 1000 m2 de grootste rotan speciaalzaak van Nederland. Naast rotan meubelen treft u hier ook Lloyd loom stoelen aan.

Door de jarenlange ervaring kunt u er dan ook van uitgaan dat men hier weet hoe je een rotan fauteuil maakt en wat er door de consument gevraagd wordt om jaren te kunnen genieten van een dergelijk meubelstuk. Wilt u er zeker van zijn dat u een super degelijke fauteuil koopt kijk dan eens op de website van Riet en Rotan winkel.  Hier vindt u tal van mooie rieten fauteuils.