Manou stoel – manou fauteuil

Manou stoel – fauteuil of bank kopen en vergelijken – waar moet u op letten?

Manou stoelen en fauteuils zijn weer hip. In veel woonprogramma’s en woonbladen kom je steeds vaker manou fauteuils tegen. Wil je echt de goede kwaliteit dan zou ik naar de echte rotan specialist gaan.  Zij hebben al vele jaren ervaring met manou stoelen en weet wat er gevraagd wordt inzake de kwaliteit en vormgeving.

Waar moet je op letten bij het kopen van een manou stoel – fauteuil of bank?

  1. Het frame van manou moet stabiel zijn
  2. De poten aan de achtkant van de fauteuil mogen niet te ver naar achter staan.
  3. De manou fauteuil moet glad afgewerkt zijn.
  4. De bindingen moeten goed vast gemaakt zijn.
  5. De manou stengels zijn het mooist als ze egaal zijn, zonder zwarte plekken erin.
  6. Heel belangrijk zijn de kussen – vast polyether vulling is veel beter dan vlok (klein stukjes schuim).
  7. Een juiste afwerking van de manou fauteuil. Meestal worden de fauteuils mat afgelakt. Hierdoor zijn ze makkelijk schoon te maken.

Extra belangrijk vind ik puntje 6. De kussens kunnen een stoel maken en breken. Je kunt een prachtige fauteuil hebben met een waardeloos kussen. Let er dan ook altijd op dat er een vaste vulling in de zitting zit. Indien dit niet het geval is zal het kussen erg snel heel er dun worden. Kijk of informeer altijd naar de kwaliteit van de kussens!

Hieronder zit u de nieuwste set manou meubelen type Detroit die momenteel verkrijgbaar is. De set bestaat uit een fauteuil, 2 zits bank, 3 zits bank, bijzettafel en salontafel.

rotan zithoek Detroit 

Hieronder de fauteuil Seattle. Prachtige manou fauteuil met bijpassend tafeltje. Ook de fauteuil kunt u combineren met een bank en bijpassende salontafel.

Manou fauteuil Seattle super rotan fauteuils

Advies aanschaffen van manou fauteuil.

Een rotan specialist verkoop vaak al jaren manou stoelen en heeft meerdere vaste betrouwbare leveranciers. Het is erg belangrijk een constante kwaliteit te kunnen leveren. Bijna alle manou fauteuils worden geimporteerd uit Indonesië.  De productie daar vindt plaats in grote fabrieken. Dit gaat net als bij een auto – iedere arbeider maakt een deel van de stoel en deze wordt vervolgens doorgeschoven naar de ander. Iedereen doet zijn eigen ding, totdat er een complete fauteuil staat.

De rotan industrie begonnen in het rotandorp Noordwolde. In de nabije omgeving van Noordwolde zit nu nog Riet en rotan winkel(rotan living) in de plaats Wilhelminaoord. Met een showroom van meer dan 1000 m2 de grootste rotan speciaalzaak van Nederland.

Door de jarenlange ervaring kunt u er dan ook van uitgaan dat men hier weet hoe je een rotan fauteuil maakt en wat er door de consument gevraagd wordt om jaren te kunnen genieten van een dergelijk meubelstuk. Wilt u er zeker van zijn dat u een super degelijke manou fauteuil koopt kijk dan eens op de website van Riet en Rotan winkel.  Hier vindt u tal van mooie manou fauteuils.