Rieten eetkamerstoel kopen?

Er zijn enorm veel eetkamerstoelen in verschillende uitvoeringen te koop. U zult misschien snel denken aan gestoffeerde of leren eetkamerstoelen. Ook worden veel houten stoelen aangeboden. Maar heeft u wel eens aan een  rotan – rieten eetkamerstoel of Lloyd loom eetkamerstoel gedacht?

Een rotan eetkamerstoel ligt misschien bij veel mensen niet als eerste voor de hand. Toch hebben deze stoelen grote voordelen.

Ik zal een paar voordelen noemen.

  1. een rotan eetkamerstoel makkelijk te combineren met tal van eetkamertafels (eiken, grenen, teak, beuken, kersen etc).
  2. rotan is duurzaam – het is een snel groeiende plant.
  3. Veel trendy stoelen zijn afgeleid van modellen uit het verleden – nostalgisch.
  4. deze geven een warme gezellige sfeer.
  5. het is een sterk product.
  6. een rotan eetkamerstoel is niet statisch en geeft dus geen schokjes.
  7. rotan eetkamerstoelen zijn erg makkelijk te verplaatsen en dus niet zwaar in gewicht.

Gestoffeerde eetkamerstoelen kunnen uiteraard ook mooi zijn. Echter na verloop van tijd is de bekleding vuil. Dan is vaak het mooie van z’n stoel er helemaal af. Dit heb je met leer veel minder snel alleen zijn deze stoelen dan vaak erg duur.

Bij een rotan eetkamerstoel kunnen je het kussen makkelijk vervangen naar verloop van tijd. Dit omdat er bijna altijd losse kussens in zitten. Soms zijn ze vast gestoffeerd maar zijn dan makkelijk een voordelig over te stofferen omdat het dan alleen om een zitting gaat. Dit is echt een punt om mee te nemen bij uw aankoop.

Een voorbeeld van een dergelijke rotan stoel met een vast kussen is de stoel Monica. Deze degelijke stoel Monica is leverbaar in meerdere kleuren.

rotan eetkamerstoel kersen monica

Bovenstaande stoel heeft een frame van manou en een rug van webbing. (gaatjes mat).

Ook zijn er rotan eetkamerstoelen met een los kussen. Een mooi voorbeeld hiervan is de trendy stoel La Palma. U kunt heel makkelijk een kussen vervangen naar verloop van tijd. De stoel zelf gaat jaren mee. Zo houdt u altijd een frisse stoel.

eetkamerstoel La Palma rotanrotan 

Boven staande stoel heeft een open karakter. De stoel is volledig gemaakt van rotan.

Rotan stoelen zijn gemaakt van natuurlijk materiaal.

Ik wil u ook even wijzen op stoelen met een soort gelijk uitstraling echter dan gemaakt van papier met in de kern ijzerdraad. Dit materiaal noemt men Lloyd loom. Deze stoelen zijn ook erg sfeervol en zeer duurzaam. U kunt deze stoelen vinden op de site van Lloydloomwinkel.nl.

Ik hoop dat ik u enkele suggesties heb kunnen doen…om bij de aanschaf van eetkamerstoelen ook eens aan boven genoemde materialen te denken.

Jan Lem