Rotan stoel Friesland

Rotan stoel Friesland – Friesland en dan in het bijzonder Noordwolde is het rotandorp van weleer. Eind vorige eeuw werden hier nog veel rotan stoelen gefabriceerd in tal van fabriekje. Enkele bekende namen in het rotandorp waren Rohé, Velo, Slootstra Mulder, Diever’s Rotan en Lem Rotan. Nu vele jaren verder is er eigenlijk heel weinig van overgebleven. Het rotanmuseum geeft altijd nog aan dat er in het verleden veel rotan werd verwerkt.

Doordat de Indonesische regering aangaf dat er geen ruwe materialen meer geimporteerd mochten worden konden de fabrieken hun deuren sluiten. De enige optie was om uit Indonesië direct de kant en klare  stoelen te importeren. Enkelen van hen deden dit dan ook.

Wij zijn nu nog steeds actief en hebben nog steeds de grootste showroom op het gebied van rotan in Wilhelminaoord (vlakbij Noordwolde) en een wat kleiner depot in Nieuw-Buinen. Door de opkomst van internet leveren we nu meer in de randstad dan in onze eigen regio. Maar ook in het Noorden van het land leveren we nog veel rotan stoelen uit.  O.a. in Heerenveen, Wolvega, Sneek, Bolsward, Joure, Leeuwarden, Groningen, Winschoten, Stadskanaal, Delfzijl, Assen, Zwolle en Meppel.

manou stoel relax De manou stoel is een bekende, ook deze rotan stoel werd heel veel verkocht ik de donker bruine kleur.

 

We proberen de rotan stoelen en banken zelf bij u te leveren. Soms maken we gebruik van een externe transporteur. Kleine pakketten zoals klein meubelen en kussens sturen we op met Post.nl.

We leveren onze rotan stoelen en banken zonder extra bezorgkosten bij u door heel Nederland. Dus mocht u stoel, bank of ander meubelen van rotan willen aanschaffen dan zouden we dit erg graag voor u willen regelen.

Bent u toevallig in de buurt in Noordwolde is het rotan museum een aanrader. U kunt dan ook onze showroom in Wilhelminaoord bezoeken. Het is echt de moeite waard. De grootste rotanspeciaalzaak van Nederland met 1000 m2 rotanplezier.Riet en rotan winkel de specialist in rotan stoelen en rieten banken.