Vergelijken en kopen van rotan stoelen – waar moet u op letten.

Rotan stoelen zijn weer hip. Dit merk je ook in het aantal aanbieders die deze stoelen verkopen. Het aantal is weer toegenomen. Tal van bouwmarkten nemen deze stoelen ook weer op in hun assortiment. Wilt u echt een goede rotan fauteuil aanschaffen? Ga dan naar een rotanspecialist.  Door jaren lange ervaring met de producten weer u zeker dat u kwaliteit koopt.

Indien u rotan stoelen wilt kopen let dan op het onderstaande.

  1. Het frame moet stabiel zijn
  2. De achterpoten mogen nooit te ver naar achter staan
  3. De bindingen moeten goed vast zitten
  4. De stoel mag absoluut niet haken.
  5. Egale rotan is vaak mooier dan rotan met zwarte plekken erin.
  6. Erg belangrijk zijn de kussen – vast polyether vulling is veel beter dan vlok (klein stukjes schuim).
  7. Een juiste afwerking van de rotan stoel. Meestal worden de stoelen mat afgelakt.

Rotan stoelen zijn weer hip. Dit merk je ook in het aantal aanbieders die deze stoelen verkopen. Het aantal is weer toegenomen. Tal van bouwmarkten nemen deze stoelen ook weer op in hun assortiment. Daarnaast heb je enkele rotan specialisten die alleen maar rotan meubelen verkopen.

rotan stoel La Palma

Hier kom je eigenlijk ook bij de kern. De rotan specialist verkoop vaak al jaren rotan stoelen en heeft meerdere vaste betrouwbare leveranciers. De afwerking van deze stoelen zijn dan ook vaak beter. Het is erg belangrijk een constante kwaliteit te kunnen leveren. Bijna alle rotan stoelen komen uit Indonesië.  De productie daar vindt plaats in grote fabrieken. Dit gaat net als bij een auto – iedere arbeider maakt een deel van de stoel en deze wordt vervolgens doorgeschoven naar de ander. Iedereen doet zijn eigen ding, totdat er een complete stoel staat.

Ook worden er vaak rotan stoelen gemaakt door thuiswerkers, zij maken stoelen tegen een lagere prijs. Zij maken dan vaak de complete stoel. De kwaliteit kan ook best goed zijn maar er is dan vaak geen constante kwaliteit, doordat je met veel verschillende thuiswerkers te maken hebt. De erkende rotan specialist zal altijd de kwaliteit hoog in het vaandel houden.

De rotan industrie begint in Noordwolde Friesland, ook wel het rotan dorp genoemd. In de nabije omgeving van Noordwolde zit nu nog Riet en rotan winkel (rotan living) in de plaats Wilhelminaoord. Met een showroom van 1000 m2 de grootste rotan speciaalzaak van Nederland.

Door de jarenlange ervaring kunt u er dan ook van uitgaan dat men hier weet hoe je een rotan stoel maakt en wat er door de consument gevraagd wordt om jaren te kunnen genieten van een dergelijk meubelstuk. Wilt u er zeker van zijn dat u een super degelijke rotan stoel koopt kijk dan eens op de website van Riet en Rotan winkel.  Hier vindt u tal van mooie rotan stoelen.