vergelijken en kopen van rotan banken.

Vergelijken en kopen van rotan banken – waar moet u op letten?

Rotan banken zijn weer erg in. Steeds meer mensen willen een natuurlijk product en geen plastic ‘look’. Het aantal verkoopplaatsen is dan ook weer toegenomen.  Tal van bouwmarkten nemen deze banken ook weer op in hun assortiment. Wilt u echt een goede rotan bank aanschaffen? Ga dan naar een rotanspecialist.  Door jaren lange ervaring met de producten weer u zeker dat u kwaliteit koopt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een rotan bank?

  1. De kussens in de bank, maken de bank. Let op de juiste goede vulling in de kussens.
  2. Het frame van de bank moet uiteraard stabiel zijn.
  3. De bindingen moeten goed vast zitten.
  4. De bank mag absoluut niet haken.
  5. Eerste klas materiaal maakt een eerste klas bank.
  6. Egale rotan is vaak mooier dan rotan met zwarte plekken erin.
  7. Een juiste afwerking van de rotan bank. Meestal worden de stoelen mat afgelakt.

Er zijn natuurlijk veel rieten banken te koop. Maar welke bank moet ik nu kiezen? Er zijn er zoveel.

Als eerste zou ik zeggen, wil u een unieke bank of een bank je overal op elke hoek van de straat wordt aangeboden? Er zijn altijd grote aanbieders die enorme hoeveelheden banken importeren om omzet te maken. De prijs is hierbij vaak het belangrijkste. Er zijn ook aanbieders, vaak de echte specialisten die zelf kleinschalig rotan banken importeren uit Indonesië. Dit zijn vaak familie bedrijven die al jaren zaken doen in het Verre Oosten. Zij bieden dan vaak ook unieke banken aan, die zij dan ook alleen maar aanbieden. Hierdoor krijg je een stukje exclusiviteit. Zo ook bij Riet en Rotan Winkel.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de volgende banken.

Rotan bank Atlanta hieronder afgebeeld misschien gelijk wel de mooiste rotan bank die er te koop is in Nederland. De grove rotan stengels maken deze bank uniek. Daarnaast heeft het super degelijke kussens hetgeen een super zitcomfort geeft.

grove rotan bank Atlanta

Een andere unieke rieten bank is de rotan bank Dalles. Deze bank is gefinished in de kleur White Wash. Ook uniek  zijn de mango houten armleggers.

Populaire rotan bank Dalles

De twee bovenstaand banken worden vaak verkocht voor zowel binnen als buiten onder de veranda. Sfeervol in de woonkamer, serre of veranda zijn de plekken waar ze vaak worden geplaatst. Het is dan dus erg belangrijk dat ze erg goed zitten. Ik kan er niet genoeg op hameren dat de vulling in de kussens dan zo belangrijk is. Heerlijk zittende kussens maken echt de bank.

Door de retro trend is er momenteel ook nog een ander rotan bankje enorm populair. Het open karakter geeft een ruimtelijk effect. Ook deze trendy bankje zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Toch moet je echt letten op de bindingen, of alles prima is vast gemaakt. Hieronder afgebeeld de hele set – rotan belse bankje samen met de stoel en voetenbankje.

rotan bankje belse retro

Bovenstaand bankje wordt vaak in de woonkamer, serre of veranda geplaatst. Erg sfeerverhogend toch?

Gaat u voor kwaliteit en wilt u een uniek bank kijk dan bij de echte rotan expert! U zult dan merken dat zij meer aandacht aan het product hebben geschonken. Ook logisch, het is voor de echte expert geen bijproduct.

Ik hoop dat u iets aan de bovenstaande tips heeft.

Jan Lem